foto 1.jpg
project-groot-0000-ganzenkampweg-kopie.jpg
Uw asbest dak renoveren?

U heeft een schuur, berging, bewaarplaats of ander soort pand waarop asbest golfplaten liggen? En u hebt gezien, gelezen of van horen zeggen dat deze er een keer af moeten? Maar waarom? En wanneer? Voor een antwoord op deze en meer vragen hebben we kort en bondig 5 Wat en Waaroms inzake asbestrenovaties onder elkaar gezet.

1 | Wat is asbest?

Asbest is de naam van een materiaal dat is vervaardigd uit in de natuur voorkomende mineralen serpentijn of amfibool. Vanwege de vele positieve eigenschappen van asbest is het tot de jaren ’80 op grote schaal gebruikt voor bouwkundige toepassingen. Voor de gezondheid kunnen asbestvezels die in de longen terechtkomen echter zeer nadelige gevolgen hebben. Sinds het van kracht worden van het asbest verbod op 1 juli 1993 is het daarom verboden nog langer asbest toe te passen.

2 | Waarom verwijderen?

Allereerst natuurlijk vanuit het oogpunt van de volksgezondheid. Zolang asbest golfplaten maar niet breken of beschadigen is er niets aan de hand. Maar zodra oude asbest golfplaten broos en poreus zijn, wordt het gevaarlijk. Er kunnen dan schadelijke vezels vrijkomen. Ook de verzekeringsmaatschappijen spelen een grote rol bij de vraag naar het waarom van asbest verwijderen.

3 | Waarom nu verwijderen?

Wij adviseren dit zo snel mogelijk te laten doen, vooral vanwege:

  • Alsmaar stijgende verzekeringspremies inzake asbest.
  • Momenteel mogelijke subsidies. (regeling ‘verwijderen asbestdaken’ en regeling ‘asbest eraf, zon erop’)
  • Mogelijke investeringsaftrek regelingen voor bedrijven (EIA, MIA, KIA, VAMIL)
  • Steeds strenger worden regelgeving wat betreft het verwijderen van asbest waardoor de kosten stijgen.
4 | Wat terugleggen?

Via een asbest golfplaten dak gaat veel energie verloren, want deze zijn ongeïsoleerd. Het kan zijn dat dit voor u niet van belang is. Dan kunt u ervoor kiezen weer golfplaten toe te passen. Is enige isolatiewaarde wel gewenst dan zijn isolerende panelen een prachtig en duurzaam alternatief. Bovendien is er voor ondernemers momenteel zelfs subsidie wanneer er een paneel met isolatiewaarde van 2,0 of hoger wordt aangebracht. En op de huidige generatie panelen zijn ook nog eens garanties te verkrijgen tot wel 40 jaar.

5 | Waarom door Jobo Asbestrenovaties laten doen?

Er zijn immers meer bedrijven in Nederland die gecertificeerd zijn om asbest te verwijderen. Montage bedrijven zijn er ook voldoende. Bedrijven die deze twee takken van sport combineren zijn echter schaars. De complete werkwijze voor uw asbest renovatie, van begin tot eind, wordt dus aangestuurd vanuit 1 centraal gevestigd kantoor. Ook wat planning betreft geen afstemming nodig met een extern saneringsbedrijf. Dus gegarandeerd uw pand of schuur niet onnodig lang dakloos!! Dit is mogelijk 1 voor u belangrijk argument om geheel vrijblijvend contact op te nemen met Jobo.. Benut de kracht van combineren.

 

Benut de kracht van combineren

  • Doorlopende arbeidsgang, dus niet onnodig lang dakloos
  • Doordacht en effici├źnt, dus het voordeligste concept
  • Uw project, van A tot Z, onze zorg

Gerelateerde projecten

Bekijk alle projecten